Tuesday, 6 June 2017

Entry Terakhir

Damainya suasana desa
Tempat ku mencari ilmu
Pesan guru tak akan ku lupa
Tekun usaha jangan jemu

Kami hayati semua pelajaran
Penuh dugaan dan cabaran
Rukun Negara kami mengamalkan
Doa restu kami harapkan

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang telah menyokong blog ini sejak ia mula dibina. Selain daripada minat saya, blog ini dibina atas idea Guru Besar Jasmi yang mahu sekolah ini dikenali. Katanya, manfaatkan internet yang ada walaupun kita hanya sekolah pedalaman. Tunjukkan kepada guru-guru baru bahawa sekolah pedalaman bukanlah teruk seperti yang digambarkan. Cuma ia sukar untuk diakses. Jadikan segala kekurangan yang ada sebagai satu cabaran.

Blog ini terus mendapat sokongan daripada guru besar lain yang silih berganti seperti Guru Besar Mohd. Sukhimi dan Guru Besar Nordin (guru besar sekarang).

Untuk kisah-kisah terbaru mungkin tidak akan dikemaskini di dalam blog ini. Mungkin barisan guru baru ada idea lain yang lebih baik.

Sedih. Ya...sangat sedih kerana tidak lagi bertugas di sekolah ini. Kenangan pahit dan manis di sekolah ini terlalu banyak. Kesal dan terkilan atas pertukaran ini. Saya insan normal yang fitrahnya begitu. Cuba untuk menerima dengan hati yang terbuka kerana perancangan Allah adalah yang terbaik. Bak kata seorang hamba Allah, ianya telah tertulis di Luh Mahfuz.

Akhir kata, saya mohon maaf sekiranya ada perkara-perkara yag terguris di hati pembaca samada secara langsung dan tidak langsung. Jika terdapat sebarang gambar anda yang tidak disenangi dipaparkan di alam blog ini, boleh mohon untuk dikeluarkan. Tidak lupa kepada barisan guru sepanjang saya bertugas di sekolah ini yang banyak memberi kerjasama. Untuk anak-anak murid kesayangan cikgu, sesi 2010 - 2017, kamu adalah kenangan indah.

tamat....

No comments:

Post a Comment