Thursday, 22 May 2014

Lawatan Pemantauan Pengurusan Dakwah ke Sekolah-Sekolah Pulau

  Yang diraikan:
Yang Berbahagia
Pn. Hajah Kamariah binti Isa
Timbalan Pengarah Pengurusan Dakwah dan Syiar Islam
Bahagian Pendidikan Islam
Kementerian Pendidikan Malaysia
dan rombongan.

Tarikh :
  21 - 22 Mei 2014

Objektif :
  Lawatan Pemantauan Pengurusan Dakwah
sekolah-sekolah pulau 2014
  
Hujan turun dengan tiupan angin yang sedikit kencang. Kemudian mula reda perlahan-lahan. Rombongan tiba di jeti pada 21 Mei 2014, waktu tengah hari.
Dijemput dengan mesra oleh kakitangan sekolah dan di bawa minum tengah hari di kedai Pak Harun sebelum mereka daftar masuk di Blue Water Resort.

Turut serta dalam rombongan adalah Ketua Sektor, Sektor Pendidikan Islam JPN Johor dan Unit Pendidikan Islam PPD Mersing.

Kawat kaki nak ke mana ostaz?Pada sebelah petang, ada sedikit minum petang bersama-sama dengan guru. Acara berbual-bual dan jalan-jalan. Guru-guru sekolah sempat membawa rombongan ke Kg. Air Sandang untuk melihat-lihat sebahagian pulau.


Dah macam usrah budak-budak sekolah pondok. Hihihihihi......


Di rumah Abah Harun, Air Sandang


22 Mei 2014, rombongan memulakan tugas. Pagi itu, rombongan bersarapan bersama-sama kakitangan dan murid-murid di kawasan sekolah.

Selesai sarapan, sedikit majlis ucapan dan tayangan slide sekolah. Selesai majlis, barulah rombongan memulakan pemantauan. Fokus pemantauan adalah berkaitan Pendidikan Islam. Kreadit kepada Ustaz Mohamad Amir bin Sinang dalam usahanya dalam menguruskan perkara tersebut sedaya upayanya. Beliaulah Guru Pendidikan Islam, beliau juga lah Guru J-QAF.Terima kasih kepada rombongan atas lawatan tadi. Segala tunjuk ajar dan nasihat akan kami cuba pertingkatkan sebaik mungkin. Amin......No comments:

Post a Comment